PLA

PLA (Polylactic Acid)

Det mest utbredte og enkleste materialet å oppnå gode resultater med. PLA er også et av de mer miljøvennlige filamentene som er tilgjengelig for bruk til 3D printing. Materialet er basert på fornybare ressurser (plantebasert stivelse) og er biologisk nedbrytbart under gitte forhold.

Det er imidlertid viktig å merke seg at PLA ikke har like god motstand mot temperaturendringer, slitasje og mekanisk stress som materialer som ABS. Det kan også være litt mer kostbart i forhold til mange andre materialer som brukes i 3D-printing.

PLA brukes ofte til forbrukerprodukter, modeller og prototyper for visuell framstiling hvor det ikke er krav til resistanser.
Vi leverer PLA i 1,75mm og 2,85mm tråddiameter.

PLA har også en høy glans og kan enkelt males eller poleres, noe som gjør at det kan gi et profesjonelt utseende når det brukes i visse applikasjoner. Det har også en lavere smeltetemperatur sammenlignet med mange andre materialer, noe som gjør at det er enkel å forme og bearbeide etter at printjobben er ferdig.

PLA har også lite avfukting under printprosessen, noe som gjør at printkvaliteten blir god og at det er mindre sannsynlig at printjobben mislykkes.

Fordeler og ulemper med PLA filament

FORDELER ULEMPER
✅ Enkel å skrive ut ❌ Sprø
✅ Kan skrive ut bittesmå deler ❌ Motstand ved lav temperatur
✅ Kan skrive ut store deler ❌ Vanskelig etterbehandling
✅ Hardt og tøft  
✅ Lite/Ingen krymping (warping)