NYLON

Nylon er et allsidig og populært materiale som brukes i 3D-printing. Det er et termoplastisk polymer som har en rekke gode egenskaper, inkludert god styrke, stivhet og motstand mot slitasje. Nylon har også god motstand mot temperaturendringer, vann og andre væsker, noe som gjør det bra for bruk i utendørsapplikasjoner eller i miljøer der det kan være store temperaturvariasjoner.

En av de store fordelene med nylon er at det har god motstand mot slitasje. Dette gjør at det er egnet for bruk i komponenter som skal tåle høye belastninger, som f.eks. i bilindustrien. Nylon har også en god styrke og stivhet, noe som gjør at det er egnet for bruk i komponenter som skal være stabile og holdbare.

Nylon har også en glatt og jevn overflate, noe som gjør at det er enkel å post-prosessere. Det kan enkelt sandes, poleres eller males, noe som gjør at det kan tilpasses dine behov. Nylon har også en god motstand mot vann og andre væsker, noe som gjør at det er bra for bruk i utendørsapplikasjoner.

Sammenlignet med materialer som ABS og PLA. Det kan være litt mer komplisert å få god adhesjon til byggeplaten, og det kan også være lettere å få deformasjoner under printprosessen. Dette kan imidlertid kompenseres for ved å bruke en god printer og å følge printinstruksjonene nøye.

Alt i alt er Nylon et allsidig materiale som har mange gode egenskaper, inkludert styrke, stivhet og god motstand mot slitasje. Det har også en høy glans og god motstand mot vann og andre væsker, noe som gjør det velegnet for en rekke ulike formål. Imidlertid kan det være litt utfordrende å printe med, og det kan også være litt dyrere sammenlignet med andre materialer.

Oppbevaring av Nylon

Det er viktig å sørge for at nylon filamentet blir oppbevart på en riktig måte, slik at det ikke taper kvalitet eller blir ødelagt. Det finnes noen enkle trinn du kan følge for å sørge for at filamentet ditt blir oppbevart på best mulig måte:

 1. Oppbevar filamentet i en tørr og kjølig plass:
  Det er viktig å sørge for at filamentet ditt blir oppbevart i en tørr og kjølig plass, da det kan bli skadet hvis det blir utsatt for fuktighet eller varme. En god idé kan være å oppbevare filamentet i et skap eller en skuff som er lukket, slik at det ikke blir utsatt for fuktighet eller temperaturendringer.
 2. Bruk en oppbevaringsboks eller -pose:
  Det kan være lurt å bruke en oppbevaringsboks eller -pose for å holde filamentet ditt tørt og beskyttet. Det finnes mange forskjellige typer oppbevaringsbokser og -poser på markedet, så du kan velge den som passer best for dine behov.
 3. Oppbevar filamentet i en tørr og lufttett beholder:
  Hvis du vil sikre at filamentet ditt ikke taper kvalitet eller blir skadet, kan det være lurt å oppbevare det i en tørr og lufttett beholder. Dette kan være spesielt viktig hvis du oppbevarer filamentet ditt i et fuktig klima, da fuktighet vil i stor grad påvirke kvaliteten på filamentet, spesielt Nylon.
 4. Best av alt er å bruke profesjonelt tørkeskap for å sikre tilstrekkelig tørrhet før print. Samt langsiktig oppbevaring.

  Vi kvalitetssikrer all filament som brukes for å unngå fukt under 3D utskrift.

Kort om bakgrunnen til Nylon

Nylon er et termoplastisk polymer som ble utviklet på 1930-tallet av den amerikanske kemikeren Wallace Carothers. Han arbeidet for det amerikanske selskapet DuPont, og hans mål var å utvikle et materiale som kunne erstatte naturgummi, som var dyrt og vanskelig å produsere i store mengder.

Carothers utviklet nylon ved å kombinere en rekke ulike kemiske stoffer, inkludert hexametylenadiamin og adipinsyre. Resultatet var et materiale som var sterkt, stift og elastisk, og som kunne produseres i store mengder til en rimelig pris.

Nylon ble først presentert for offentligheten i 1939, og det ble umiddelbart en stor suksess. Det ble raskt brukt i en rekke ulike produkter, inkludert tannbørster, undertøy, tauverk og klær. Det ble også brukt i en rekke industrielle applikasjoner, som f.eks. i bilindustrien og i produkter som skal tåle mye slitasje.